Novosti
Tehnika inzinjering Bijeljina

Novosti

GP "Tehnika inžinjering" Bijeljina: Uz dobru organizaciju posla poštuje sve rokove u građevinarstvu

Dobra organizacija posla i kvalitet daju konačan rezultat

Građevinsko preduzeće ,,Tehnika inžinjering” je 25 godina  uspješnog poslovanja zaokružilo pričom o izgrađenih pedesetak stambeno – poslovnih objekata. U ovoj godini taj uspješan poslovni niz upotpunjen je sa još dvije završene novoigrađene zgrade.

Vlasnik i osnivač ,,Tehnika inžinjeringa” Mitar Gajić, na početku razgovora za ,,Semberija info”, kaže da je u ovoj godini uspješno završena izgradnja zgrade sa četrdeset stanova u Ulici Filipa Višnjića.

- Izgradnja je počela u martu 2021. godine, da bismo 16. juna ove godine obavili tehnički pregled. Dakle, ta zgrada je završena za petnaest mjeseci. Zahvaljujući dobroj organizaciji posla, maksimalno iskorištenom vremenu i u zimskom periodu, zahvaljujući kupcima koji su redovno izmirivali svoje obaveze, mi smo mogli redovno da plaćamo usluge kooperanata, tako da su i oni pratili dinamiku koju smo mi nametnuli. Unutrašnji, takozvani zanatski radovi, obavljani su u zimskim mjesecima, te je maksimalno iskorišteno vrijeme. Završili smo u ovoj godini i izgradnju zgrade u Ulici Slobodana Jovanovića sa 24 stana. Nju smo počeli graditi prvog jula 2021. godine, a tehnički pregled je izvršen u avgustu ove godine. Ta zgrada je, praktično, završena za nepunih trinaest mjeseci. Uz dobru organizaciju posla, to su maksimalni rokovi u građevinarstvu. Ukoliko to ne postižemo, onda su na gubitku svi, kako investitori i izvođači, tako i sami kupci. Kada kažem da gubimo, tu mislim i na visoke troškove prema državi, odnosno prema lokalnoj zajednici u vidu građevinske rente, dokumentacije i svega ostalog. Svojevremeno sam učestvovao u izgradnji stanova u Tuzli, u godinama prije rata, tako da dobro poznajem ovu problematiku. Kvalitet izvedenih radova je uvijek na prvom mjestu, na drugom mjestu je vremenski rok za koji objekat treba izgraditi. Kada se to dvoje ispoštuje, onda se može očekivati i finansijski rezultat od ovog posla”, kaže čovjek koji je više od četrdeset godina aktivan u građevinarstvu.

Gajić za ,,Semberija info’’ kaže da se u proteklih godinu dana puno toga promijenilo, počevši od cijena repromaterijala, radne snage i svega ostalog.

- Imali smo mi problema i sa pandemijom virusa korona. Srećom, uspjeli smo na vrijeme završiti izgradnju jednog velikog objekta. U prošloj godini smo se suočili s velikim skokovima cijena repromaterijala. Imali smo problema i sa našim kooperantima, jer niko nije smio da uđe u posao, nisu znali šta ih čeka. Svi elementi su poskupjeli, od procenata koje dajemo vlasnicima zemljišta, do repromaterijala, radne snage i svega drugog. Kooperantske usluge su tada povećane, a mnogi od njih nisu smjeli da potpisuju ugovore o saradnji, jer nisu znali šta ih čeka u narednim mjesecima. U prošloj godini prodavali smo stanove u izvođenju po 1.650 KM i po 1.700 KM, već u novembru prošle godine po 1.780 KM, a neki kupci su mi u aprilu te godine dali novac, kada je cijena bila 1.400 KM. Tu se puno gubilo, ali, ugovore nismo mogli mijenjati. Rizik je bio prodati stan, a nisi svjestan šta te poslije svega čeka. Tom i takvom riziku bili smo izloženi svi mi u posljednje dvije godine. Nismo željeli raditi anekse ugovora, već smo ispoštovali ono što smo s kupcima u startu dogovorili. Samo na jednom stanu smo izgubili 28.000 KM. Ugovaranje stanova na određeni vremenski rok, zbog promjenljivih cijena repromaterijala i radne snage, predstavlja veliki rizik”, ističe Gajić.

- Sada smo došli do realne cijene od 2.400 KM po kvadratu, u situaciji kada je objekat izgrađen više od pedeset odsto, pod uslovom da se ne mijenjaju postojeći uslovi građenja”, kaže na kraju ovog razgovora Mitar Gajić.

Pripremaju izgradnju dva nova objekta

- Imamo dvije ponude za izgradnju novih stanova, jednu u Tolstojevoj ulici, za izgradnju zgrade sa 54 stana. Sporo ide izlaganje, što usporava i dobijanje lokacijskih uslova, iako smo na vrijeme izvršili sve pripreme. Pripremamo  dokumentaciju i za izgradnju objekta u Ulici Ruđera Boškovića, sa 34 stana. Uglavnom godišnje završavamo izgradnju po 80 do stotinu novih stanova.

Izvor: Semberske novine - Semberija info

Radnicu u penziju ispratili sa stanom

BIJELjINA - Da još ima poslodavaca kojima je požrtvovan i vrijedan radnik zlata vrijedan svjedoči gotovo nevjerovatan primjer iz Bijeljine, gdje je jedno građevinsko preduzeće radnicu u penziju ispratilo poklonivši joj stan.Iako se mnogi radnici danas ne mogu pohvaliti dobrim uslovima rada i platom, Desa Modraković ima drugačiju priču.

 

- U građevinskom preduzeću “Tehnika inžinjering” radila sam punih 18 godina, a s obzirom na to da sam navršila 40 godina radnog staža, stekla sam uslove za penzionisanje. U ovoj firmi predano sam radila, jer se samo tako i može raditi u ovakvom kolektivu - priča Desa, koja ni slutila nije da će radni vijek završiti sa neizmjernom srećom.

Iako joj je bilo žao da se rastane od kolektiva, odlučila je, priča, da je ipak vrijeme da okonča radni vijek i posveti se nekim drugim stvarima u životu.

- Za svoj rad sam uvijek sam bila adekvatno plaćena i nagrađena, a ni slutila ni očekivala nisam ovakav poklon. Kolege su me ispratile posljednjeg radnog dana, kako to obično i biva u kolektivima, poklonivši mi sat. Međutim, kada su mi poslodavci rekli da mi poklanjaju stan, to je za mene bilo ogromno iznenađenje - kaže Modrakovićeva, koja je radila na poslovima pripreme dokumentacije za izgradnju stambenih objekata.

Ni sanjala nije da će u jednoj takvoj zgradi i ona imati nekretninu.

- Stan je u izgradnji i u toku su završni radovi - kroz osmijeh priča ova žena, koja je sada na “slatkim mukama” jer živi u porodičnoj kući pa treba da odluči gdje će uživati u penzionerskim danima.

U preduzeću “Tehnika inženjering”, koje zapošljava oko 50 radnika, kažu da je Desa bila stub njihove firme i da je poklon samo mali znak zahvalnosti za sav njen višegodišnji trud i rad.

- Nije bilo teško donijeti ovakvu odluku. Ovo je sitnica u odnosu na ono koliko je ona dala i pružila našoj firmi. Bila je stub, izuzetno dobar radnik, izuzetan kolega, znanje je nesebično dijelila sa drugim kolegama i nama je samo preostalo da joj se bar na ovakav način odužimo - istakla je direktorica preduzeća Dragana Gajić.

Kako kaže, dugo su razmišljali na koji način da nagrade Desu, a u posljednjih šest mjeseci donijeli su odluku da to bude stan u objektu koji je u izgradnji.

- Desa je takoreći sama isprojektovala stan, za koji je rekla da je to jedan od najljepših stanova koje smo do sada imali - kaže Gajićeva.

U ovom preduzeću, koje postoji duže od dvije decenije i do sada je izgradilo više od 1.000 stanova širom Bijeljine, kažu da ovo sigurno neće biti usamljen primjer.

GP Tehnika inžinjering - Prepoznatljivi po kvalitetu

Već 21 godinu, “GP Tehnika inžinjering” bavi se uspješno izgradnjom i prodajom stambenih, industrijskih i poslovnih objekata po principu "ključ u ruke". Preduzeće posluje po najvišim standardima savremenog građevinarstva, a kupcima garantuju kvalitet i potpunu pravnu sigurnost. Vlasnik preduzeća, građevinski inžinjer sa dugogodišnjim radnim iskustvom, Mitar Gajić, od osnivanja preduzeća, 6. juna 1997. godine, posvećen je profesionalnom odnosu prema poslu, primjeni najkvalitetnijih materijala i praćenju svjetskih trendova u oblasti građevine.

​-Pored nastojanja da kupcima pružimo kvalitet u izgradnji objekata, istovremeno se pridržavamo zakonskih propisa i tehničkih standarda. Marljivim radom svih zaposlenih, razvili smo svoje kapacitete, tako da smo tehnički, kadrovski i organizaciono sposobni za izvođenje svih radova u građevinarstvu, od grubih do završnih. Pratimo svjetske trendove u građevinarstvu, kontinuirano usavršavamo sopstvene kadrove i osavremenjujemo tehničke kapacitete, kaže Gajić i naglašava da je moto firme da se klijentima pruži najbolja usluga po korektnoj cijeni i uz častan odnos. Direktorica ovog porodičnog preduzeća, Dragana Gajić, kaže da je preduzeće prepoznatljivo po kvalitetu i poštovanju ugovorenih obaveza, posvećenosti inžinjera i ostalih zaposlenih radnika.

- Takođe, sve zakonom predviđene obaveze, uredno izmirujemo, a tokom izgradnje stambeno-poslovnog objekta angažujemo i kooperante, koji rade podizvođačke poslove, kao što su poslovi zidara, fasadera, molera, instalatera grijanja, a tu su i električari, stolari i druga građevinska operative, pojašnjava Gajićeva i dodaje da nastoje da sve traženo ispoštuju.

-U izgradnju objekata ulazimo planski, a da to činimo valjano, govori činjenica da se traže stanovi koje su gradili zaposleni u “GP Tehnika inžinjering”, što nas posebno raduje, kaže Gajićeva. Kvalitet gradnje i uknjiženi stanovi, imperativ je u ovom preduzeću, a to je i prepoznato na tržištu. Stanovi “Tehnike inžinjering” prilagođeni su zahtjevima kupaca, tako da se kvadratura kreće od 30 do 92 metra kvadratnih, a cijene su u rasponu od 1. 400 do 1. 700 KM.-U izgradnju objekata ulazimo planski, a da to činimo valjano, govori činjenica da se traže stanovi koje su gradili zaposleni u “GP Tehnika inžinjering”, što nas posebno raduje, kaže Gajićeva. Kvalitet gradnje i uknjiženi stanovi, imperativ je u ovom preduzeću, a to je i prepoznato na tržištu. Stanovi “Tehnike inžinjering” prilagođeni su zahtjevima kupaca, tako da se kvadratura kreće od 30 do 92 metra kvadratnih, a cijene su u rasponu od 1. 400 do 1. 700 KM.

Useljivi stanovi

Prebilovačka ulica, stanovi su uknjiženi, a kvadratura je od 50 do 60 metara kvadratnih. Svi stanovi imaju po dvije spavaće sobe.

Plan gradnje

Ulice: 2. april (pored Elektrona) i Žrtava Jadovnog (ulaz iz Račanske-Bordašev sokak), a gradiće se oko 50 stanova. Kontakt telefoni: 065-812-273; 065-979-084 i 065-664-663.

 

Tehnika inžinjering: Zadovoljni smo postignutim

Građevinsko preduzeće „Tehnika inžinjering“ u 2014. godini izgradilo je u Bijeljini dvije stambeno-poslovne zgrade sa ukupno 60 stanova.

Vlasnik preduzeća Mitar Gajić kaže da je zadovoljan realizovanim poslom, ali naglašava da je u posljednjih nekoliko godina, koliko traje ekonomska kriza, značajno opala potražnja za stanovima u Bijeljini.

„Novoizgrađene stanove smo uknjižili u katastru, vlasnike upisali u sudu i sve obaveze prema kupcima uredno smo izvršili. Što se posla tiče, nije to ni blizu kao ranijih godina, ali mi smo zadovoljni postignutim", precizira Gajić.

U ovoj godini Gajić planira izgradnju dva nova stambeno - poslovna objekta. Već je ugovoren i započet, za „Tehniku inžinjering" značajan posao, za poznatog investitora, a riječ je o rekonstrukciji hotela „Drina". U pitanju je posao vrijedan 700.000 do 800.000 KM samo onih radova koje će izvesti ovo preduzeće. U ovom preduzeću trenutno je zaposleno 50 radnika, dok u punoj građevinskoj sezoni njihov broj bude znatno veći.

Gajić kaže da tokom izgradnje stambeno - poslovnog objekta angažuje i kooperante, koji rade podizvođačke poslove, kao što su poslovi zidara, fasadera, molera, instalatera grijanja, a tu su i električari, stolari i druga građevinska operativa. Na objektu koji gradi ova firma često radi i do stotinu radnika, uključujući radnike ovog preduzeća i podizvođače", kaže Gajić.

Izvor: InfoBijeljina

GP Tehnika inžinjering Bijeljina
Powered by limun.co